dimarts, 1 de març del 2011

La gent del CFS Molins99: JOAN BAQUÉS

Aquesta setmana us presentem un nou membre del nostre club. Fins avui ha estat l'entrevistador, però avui li toca ser l'entrevistat. Per qüestions laborals, durant uns mesos, estarà lluny de nosaltres, concretament a Las Palmas de Gran Canaria. Ell és el component més mediàtic de la junta, ja que treballa a la tele i com diuen: "si no surts a la tele, no ets ningú". De fet, ell no surt a les pantalles, ja que forma part de l'equip del darrera de les càmeres. De totes maneres, amb la seva planta, de ben segur que podria ser el protagonista d'alguna de les sèries de TV3. Ell és en Joan Baqués.


-Quant de temps portes al CFS Molins 99?
Fa gairebé dotze anys. Sóc un dels que va fundar el club amb la il.lusió de que un dia els nens que volguessin jugar a futbol sala a Molins de Rei ho poguessin fer fins que arribessin a séniors i es sentissin identificats amb l’equip del seu poble.

-Com vas començar al club?
Juntament amb amics com en Jesús González o en Dani Santamaria, entre d’altres, i després d’uns anys entrenant equips per a l’Ajuntament, vam decidir que havia arribat el moment de fer una passa endavant en el futbol sala a Molins de Rei. Ajudats i assessorats per en Josep Maria Juarros, que va ser el primer president, vam fundar el CFS Molins 99. Com a curiositat, dir que en Josep Maria Juarros va dissenyar l’escut, on hi apareixen el color blau, que era el que identificava fins llavors els equips de futbol sala l’Escola Esportiva Municipal i el vermell i el groc de la senyera. Els dotze quadradets vermells simbolitzen els dotze socis fundadors del club.

-Quines tasques hi fas?
Sóc jugador del Sénior A, però aquesta temporada ja no podré jugar més degut a motius laborals. També sóc membre de la Junta Directiva i col.laboro amb tot el que puc. Ajudo en Jaume Molins amb alguns aspectes del blog, tot i que ara se n’haurà de fer més càrrec ell. Per exemple, des d’aquesta setmana en Jaume s’encarrega d’aquesta entrevista.

-Un moment viscut al club que recordis especialment.
N’hi ha molts. Evidentment, com gairebé tothom, em quedo amb el dia del desè aniversari pel que va significar per tots veure la dimensió que havia agafat el club.
A nivell esportiu, tinc dos records molt bonics. El primer és el dia del debut d’un equip federat del CFS Molins 99. Va ser el Sénior, fa deu anys a l’Hospitalet i vaig tenir la sort de fer el primer gol oficial de la història del club. Un altre record inesborrable va ser el de la temporada de l’ascens a Primera, el dia del partit contra el Cornellà, un rival directe, al Poliesportiu Municipal. La grada estava plena a reventar de gent que va animar a l’equip i va intimidar els contraris. Sortir a jugar amb aquell ambientàs va ser molt bonic.

-Creus que el trasllat a La Sínia ha beneficiat el CFS Molins 99?
Penso que ens hauria d’haver beneficiat més a nivell d’horaris ja que vam ser un club que va facilitar les coses a l’Ajuntament i vam acceptar traslladar-nos en bloc a una instal.lació nova que no és cèntrica. No pot ser que tinguem tants equips que entrenen a la pista exterior. Tampoc m’agrada que hi hagi algunes mancances de construcció que encara no s’han solucionat.
Per una altra banda, penso que és positiu tenir una instal.lació que podem considerar “casa nostra” i que compta amb una pista adequada per al nostre esport.

-Quins equips del club penses que tenen possibilitats de pujar de categoria aquest any?
Els dos séniors poden optar a l’ascens. El Sénior B té molt poder golejador i això els farà estar lluitant fins al final. Per una altra banda, penso que el Sénior A té el millor equip de la història d’aquest club i que també estarà a dalt de la classificació quan acabi la lliga. Em sap molt de greu perdre’m aquest final de temporada, que sens dubte serà molt emocionant.

-A què et dediques a part del futbol sala?
Sóc realitzador de televisió. Actualment la meva feina m’ha portat a treballar a Las Palmas de Gran Canaria durant tres mesos.

-Quines aficions tens a part del futbol sala?
M’agraden gairebé tots els esports, i tot i que ara no el practico gaire sóc bastant aficionat al mountain bike. També m’encanta el cinema i descobrir grups de música nous.

-Una pel.lícula que recomanaries.
“Blade Runner”, de Ridley Scott, un clàssic de la ciència ficció que no em cansaria mai de veure.

-Un disc.
“OK Computer”, de Radiohead.

-Una cançó.
“Un buen día”, de Los Planetas.

-Un grup de música preferit.
Un grup: Radiohead. Un cantant: Andrés Calamaro.

-Un llibre.
Per als joves i adults: “Dràcula”, de Bram Stoker. Per als nens: “En Jim Botó i en Lluc el Maquinista”, de Michael Ende, el meu llibre preferit quan era petit, aventures trepidants en un món fantàstic.


Moltes gràcies Joan i que et vagi molt bé aquesta aventura africana. Esperem que quan tornis, el Sènior "A" hagi canviat de categoria i ho poguem celebrar tots junts. Molta sort !